Fysio Michielsen

Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven
040 - 25 25 123
info@fysiomichielsen.nl

Sportfysiotherapie

De fysiotherapeut met aandachtsgebied sportrevalidatie richt zijn aandacht op lichamelijke klachten als gevolg van sportblessures. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening cq training nodig is om het ontstaan van een blessure te voorkomen. Naast de behandeling voor het oplossen van blessures richt de sportfysiotherapeut zich dus ook op preventie en voorlichting

Opstellen behandelplan
Na het onderzoek wordt er in overleg een behandelplan en revalidatieschema opgesteld. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. De therapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. 

De therapie is gericht op het optimaal functioneren van het lichaam, gericht op de gewenste sportactiviteit. Er wordt gewerkt aan het verhogen van het belastbaarheidsniveau van sporters om te voorkomen dat klachten opnieuw optreden. In het individueel opgestelde oefenprogramma traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.