Fysio Michielsen

Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven
040 - 25 25 123
info@fysiomichielsen.nl

Hoofdpijnklachten

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er goede resultaten zijn te behalen bij de manueel therapeutische behandeling van een aantal vormen van hoofdpijn. Dit is met name het geval bij spierspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn als gevolg van kaakklachten. 

Spierspanningshoofdpijn
Dit is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn. Deze hoofdpijn is meestal tweezijdig aanwezig en kan gelokaliseerd zijn vanaf de hoge nek naar de slapen of het voorhoofd. De pijn is meestal matig van intensiteit, er kan een bandgevoel om het voorhoofd ervaren worden en de pijn wordt over het algemeen niet erger door lichamelijke inspanning. Er is geen misselijkheid en braken. De hoofdpijn kan minuten tot dagen duren.
 

Cervicogene hoofdpijn 
Een vorm van hoofdpijn die minder vaak voorkomt en die afkomstig is vanuit de nek. Bij deze vorm is de hoofdpijn eenzijdig aanwezig. Er kan een trauma aanwezig zijn van hoofd of nek in de voorgeschiedenis. 

Bepaalde vormen van hoofdpijn kunnen ook het gevolg zijn van kaakklachten. Onze manueel therapeuten en orofaciaal fysiotherapeut zijn extra geschoold in deze vormen van hoofdpijn.