Fysio Michielsen

Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven
040 - 25 25 123
info@fysiomichielsen.nl

ZwangerFit

In verwachting? Gefeliciteerd! Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je fit bent. Hiernaast is het natuurlijk ook erg fijn om te weten wat je allemaal te wachten staat tijdens en na de zwangerschap en bevalling. In de cursus ZwangerFit® worden deze twee aspecten gecombineerd. Het is dus geen saaie "pufcursus" zoals velen denken, maar een actieve cursus voor dames die fit willen blijven tijdens de zwangerschap! 

In de actieve lessen wordt getraind op fitheid en spierversterking, met aandacht voor stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug, bekkenbodemtraining, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bij de trainingen wordt gebruik gemaakt van muziek, oefenmateriaal en elementen uit de aerobic- en fitnesswereld. In de theorielessen wordt ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met de zwangerschap, bevallen en de periode hierna. Ook wordt er een partnerles georganiseerd. 

ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van trainen in de zwangerschap. Regelmatige inspanning tijdens de zwangerschap verhoogt de fitheid en helpt ter voorkoming van zwangerschapsdiabetes. Gerichte stabiliserende en coordinatie oefeningen gedurende de 20e tot 36e week is effectief in de preventie of vermindering van bekkenpijn. 

Een ZwangerFit® docent is een gecertificeerd fysiotherapeut, geschoold en bevoegd op het gebied van trainen in de peripartum periode met specifieke aandacht voor bekken- en bekkenbodem en de mogelijke problemen die hierbij kunnen optreden. Bij ons wordt de cursus verzorgd door Annette, (kinder)fysiotherapeut en YVLO-ZwangerFit® docent. 

Pakket 1: ZwangerFit volledig 
De cursus omvat 10 actieve lessen van 60 minuten en vindt plaats op dinsdagavond om 19.00u en om 20.00u. Hiernaast zijn er 3 theorielessen, waarvan de laatste les een partnerles is. Wanneer deze lessen plaatsvinden, wordt in overleg met de deelnemers bepaald. Voor aanvang van de cursus is er een individuele intake, deze is inbegrepen bij de prijs.

De totale kosten van de cursus (10-rittenkaart trainingen en theorielessen) zijn €150. Wil je na deze 10 lessen doorgaan, dan kost het €10 per losse les of €90 voor een 10-rittenkaart. Trainingen die niet opgemaakt worden tijdens de zwangerschap, kunnen worden gebruikt voor een MamaFit training. 

Pakket 2: ZwangerFit Actief
Ben je alleen geïnteresseerd in de actieve lessen (bijv. bij een tweede zwangerschap) dan zijn de kosten €90 voor een 10-rittenkaart. Hiebrij geldt ook dat als de 10-rittenkaart niet op is gegaan bij de ZwangerFit, je de overige trainingen in kan zetten bij de MamaFit.

De kosten van ZwangerFit® worden door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Klik op onderstaande links om te kijken hoe dit bij jouw verzekering zit. 

http://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

Neem voor een gratis proefles contact op met ons, telefonisch via 040-2525123 of via de mail naar info@fysiomichielsen.nl.