Persoonlijke aandacht voor u
Specialistische fysiotherapie
Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven

Orofaciaal Fysiotherapie Eindhoven

De orofaciaal fysiotherapeut helpt u als u klachten heeft aan spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied of aan het kauwstelsel. In de volksmond wordt deze fysiotherapeut vaak aangeduid als kaakfysiotherapeut; een term die de lading maar voor een deel dekt. De orofaciaal fysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die uitgebreid is geschoold in houdings- en bewegingsproblemen in het hoofd-, hals- en kaakgebied. 

In onze praktijk worden deze behandelingen gegeven door Truus Michielsen en Laura van de Groenendaal. Beiden zijn al jaren fysiotherapeut, Master manuele therapie en hebben allebei de specialisatie orofaciale therapie daaraan toegevoegd. Door het combineren van al deze kennis helpen ze al jaren en met veel plezier, patiënten met klachten in deze specifieke regio van hoofd, hals, nek en kaak.
Een extra aandachtgebied zijn de vele vormen van duizeligheid en hoofdpijn en de behandelmogelijkheden daarvan. Hiervoor werken we samen met de andere collega’s in onze regio met dezelfde verbijzondering.
De klachten in het hoofd- halsgebied kunnen soms erg complex en uitgebreid zijn en een nauwe samenwerking met andere specialisten zoals tandartsen, gnathologen, kaakchirurgen, orthodondisten, KNO-artsen of neurologen zijn dan ook erg belangrijk.

Truus en Laura zijn beiden gereistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF). Zoekt u collega's in de regio kijk dan op Zorgzoeker - DigiH. Er zijn slechts een beperkt aantal collega's met deze specialisatie.

Vergoeding orofaciale fysiotherapie
De behandelingen worden vergoed uit het deel ‘fysiotherapie’ van de aanvullende zorgverzekering.
Na operaties is er mogelijk vergoeding mogelijk vanuit de basisverzekering. Lees hier de voorwaarden.

Voor deze gespecialiseerde zorg hebben we een aparte website gemaakt ( www.hoofdfysio-eindhoven.nl ) waar u meer informatie kan vinden over de volgende aandoeningen en behandeling daarvan.

Voor de volgende klachten kunt u terecht bij de orofaciale fysiotherapeut:

  • Kaakklachten
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Aangezichtsverlamming
  • Oedeem in hoofd en hals
  • Tinnitis en onbegrepen oorklachten
  • Whiplash gerelateerde klachten
  • Atypische aangezichtspijn
  • Hoofdpijn en duizeligheid bij kinderen
  • Klachten na operaties aan de kaak, de mond of het halsgebied.

Kijk of klik op deze link voor meer informatie over deze klachten op: www.hoofdfysio-eindhoven.nl
heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op.